Blog

Konserwacja zespołu zaparzającego Saeco
Konserwacja polega na rozebraniu zespołu zaparzającego na części pierwsze, dokładnemu wyczyszczeniu, nasmarowaniu oraz wymianie wszystkich oringów.
czytaj więcej
Spod ekspresu cieknie woda
Bardzo częstą usterką z jaką przychodzą klienci jest woda wydobywająca się spod ekspresu.
czytaj więcej
Spieniacz do mleka
Wyróżniamy 2 typy spieniaczy: Automatyczny i Ręczny
czytaj więcej
Ekspres nie spienia mleka
Często dzieję się tak, że po jakimś czasie użytkowania ekspres zaczyna słabiej spieniać mleko co widoczne jest gołym okiem. Objawy takie jak : „plucie” mlekiem bądź sączące się gorące mleko świadczą o problemie z układem mlecznym bądź samym spieniaczem.  Poniżej najczęstrze problemy, które towarzyszą przy spienianiu mleka.
czytaj więcej
Konserwacja ekspresu
Nieustannie poruszający temat konserwacji ekspresu czy się opłaca czy nie ? Czy warto czy nie ?
czytaj więcej
Czynności wykonywane podczas konserwacji
– pamiętajmy więc o systematycznych konserwacjach bo w grę wchodzi również nasze zdrowie!
czytaj więcej