Serwis ekspresów do kawy lacimbali

Konserwacja i naprawa ekspresów LA CIMBALI

La Cimbali to prawdziwa włoska legenda wśród producentów ekspresów do kawy. Działalność jednego z największych gigantów produkcji tego typu urządzeń na rynku datuje się na 1912 rok. Misją firmy jest przede wszystkim bycie o krok do przodu przed konkurencją, oferując innowacyjne produkty najwyższej jakości, co ma mieć odzwierciedlenie w profesjonalnie parzonej kawie.

Parzenie kawy bywa niezwykłą nauką i także sztuką, a przekształcenie sztuki na zawód bywa niezwykle trudne bez posiadania odpowiednich umiejętności i narzędzi. Z tego względu ekspresy marki La Cimbali wzbogacane są w najnowocześniejsze i funkcjonalne rozwiązania, które sprawią że każdy będzie mógł przygotowywać idealną kawę w swoim domu lub gastronomii.  Ofertę firmy stanowią profesjonalne ekspresy niestrudzenie funkcjonujące od 1930 roku w kawiarniach i mieszkaniach całego świata. Maszyny te szczególnie znane są z oryginalnych i skutecznych rozwiązań technologicznych, wyznaczających rynkowe standardy.

Oferujemy kompleksowe usługi w zakresie naprawy i serwisu ekspresów do kawy La Cimbala, świadczone na najwyższym poziomie. Dzięki sumiennie zdobywanemu przez nas doświadczeniu w zakresie prac z urządzeniami tej firmy gwarantujemy, że spełnimy oczekiwania nawet najbardziej wymagających Klientów względem ekspresów do kawy. Zalecamy regularne oraz profesjonalne serwisowanie tego typu urządzeń, ponieważ jest to najlepszy sposób na utrzymanie ekspresu w dobrym stanie przez długie lata. Z tego względu gorąco zachęcamy do kontaktu z naszą ekipą techniczną.

Zadzwoń a pomożemy rozwiązać Twój problem
z Twoim ekspresem do kawy
lacimbali- +48 576 138 837

Albo napisz do nas a to my skontaktujemy się z Tobą:

    Formularz kontaktowy


    Profesjonalny serwis ekspresów La Cimbali

    Picie kawy to dla wielu rytuał, któremu towarzyszy cała procedura. Kawa musi być określonego rodzaju, odpowiednio wyważone muszą być proporcje ilości kawy, stopnia jej zmielenia, niekiedy mleka. Dla innych to po prostu pyszny, aromatyczny pobudzacz. Niezależnie od motywów, które nami kierują, nie da się ukryć, że zdecydowana większość nie wyobraża sobie dnia bez kawy. Dla jednego poranna filiżanka to absolutna konieczność, aby dobrze rozpocząć dzień. Dla drugiego słodka mokka podczas lunchu skutecznie umili przerwę w pracy i wprowadzi z powrotem w rytm dnia. Najlepsze w kawie jest to, że każdy może znaleźć coś dla siebie – od intensywnego espresso, przez kremowe, mleczne latte, po kawę w formie deseru z gałką lodów czy dodatkiem ulubionego likieru. Warto czasem zasmakować napoju przygotowanego przez wykwalifikowanego baristę, który zna się na rzeczy i ma w zasięgu ręki profesjonalny ekspres do kawy.

    Jednak dzisiaj, aby napić się ulubionego naparu, nie musimy specjalnie kierować się do kawiarni. Na rynku dostępne są ekspresy dostosowane także do potrzeb domowych. Jednym z producentów oferujących takie urządzenia jest firma La Cimbali.

    //ekspresowy-serwis.pl/wp-content/uploads/2021/11/preparing-g563267a18_1920.jpg
    //ekspresowy-serwis.pl/wp-content/uploads/2021/11/espresso-g5b13669b7_1920.jpg

    Prawdziwa włoska legenda ekspresów do kawy

    Firma La Cimbali to rodzinny interes, który jest prowadzony przez tę samą rodzinę od ponad stu lat. Ich kluczowe zasady to odwaga, innowacyjność i dynamizm. Dzięki tym wartościom stali się jednym z prekursorów zasad panujących w świecie kawy. Firma ta przetrwała poprzez przekazywanie sobie dziedzictwa, niezależnie od problemów, które napotykali na swojej drodze w burzliwym XX wieku.

    Cimbali Group jest na ten moment jedną z najpopularniejszych firm w branży. Dysponuje ponad pięćdziesięcioma patentami na nowoczesne rozwiązania. Są one na tyle wszechstronne, że nawiązują ściśle do mediolańskiego pochodzenia i są ukierunkowane na rynek międzynarodowy. To ambasador kawy na całym świecie.

    Przygoda rozpoczęła się w roku 1912, gdy robotnik miedziany Giuseppe Cimbali otworzył warsztat w centrum Mediolanu. Zatrudniał dwóch pracowników i razem z nimi produkował części do niedawno wynalezionych ekspresów do kawy, wliczając w to bojlery wodne. Po kilkunastu latach, na początku lat 30., przeniósł siedzibę warsztatu na Via Savona. Tam znacząco rozwinęła się działalność firmy, przekształcając się w Ditta Giuseppe Cimbali: konstrukcje miedziane – ekspresy do kawy i saturatory sody. Ten rozwój był w możliwy dzięki współpracy z klientem SITI, który zajmował się produkcją ekspresów do kawy espresso. Niewiele później powstała pierwsza maszyna kolumnowa – La Rapida, która jest pierwszym modelem marki La Cimbali. Po II wojnie światowej został wyprodukowany model l’Albadoro, który w swojej konstrukcji posiadał już dwa oddzielne kotły wodne, stworzone na potrzeby zwiększonego popytu w mediolańskiej kawiarni.

    W 1950 roku w La Cimbali wynaleziono technologię dźwigni. Umożliwiała ona wytwarzanie espresso z pianką. Ten wynalazek podbił serca nie tylko Włochów, ale też rozprzestrzenił się na rynek międzynarodowy. Fakt, że technologia dźwigni niosła ze sobą pewne ryzyko w odniesieniu do technicznych funkcji ekspresów, sprawił, firma wprowadziła model Granluce, który posiadał system hydrauliczny, dzięki któremu jakość kawy znacząco wzrosła. Wpłynęło to również na zmniejszenie nakładu siły, jaki trzeba było włożyć w przygotowanie kawy przy wcześniejszej technologii.

    Design i technologia wykorzystane w tych ekspresach podbiły świat. Stworzony we współpracy z braćmi Castiglioni model Pitagora, który powstał w roku 1962, zdobył nagrodę Compasso d’Oro i dzięki temu stał się symbolem włoskiej doskonałości.

    W latach 90., po wieloletnim, ciągłym rozwoju i wprowadzaniu innowacji, firma stworzyła Grupę Cimbali, która wciela kilka marek: La Cimbali, Faema, Casadio i Hemerson. Obecnie to wiodąca marka na świecie, która produkuje ekspresy do kawy. Modernizacja wykorzystywanych technologii trwa do dziś. Jest to na przykład wprowadzenie przycisków, które umożliwiają użytkownikowi zaprogramowanie ilości kawy, którą chce wykorzystywać, lub nowoczesne ekspresy w pełni zautomatyzowane, które produkują idealne espresso przy niewielkim wkładzie baristy.

    Profesjonalny serwis ekspresów do kawy La Cimbali – jak wygląda i ile to kosztuje?

    Pomimo tego, że urządzenia La Cimbali to sprzęt najwyższej jakości, wymagają renowacji jak każdy inny sprzęt. Profesjonalny serwis ekspresów do kawy jest konieczny niezależnie od tego, jakich marek urządzenia stosujemy. W zależności od tego, czy ekspres używany jest w gastronomii – restauracjach i kawiarniach, przestrzeniach biur, czy w domu, częstotliwość serwisu ekspresów będzie się nieznacznie różnić. Nie zmienia to jednak faktu, że jest konieczna. Każdy ekspres wymaga raz na jakiś czas przeprowadzenia kompleksowego czyszczenia, konserwacji i serwisu. Aby utrzymać najlepszą jakość parzonej kawy, ważne jest, aby urządzenie działało bez zarzutu. Każdy uszczerbek lub większe zanieczyszczenie na którymkolwiek elemencie może mieć znaczący wpływ na aromat i głębię kawy. Podstawą długoletniego działania ekspresu w dobrym stanie jest regularne sprawdzanie, w jakim jest stanie technicznym.

    Nasi serwisanci pracują na terenie całej Polski i starają się dopasować do potrzeb każdego klienta. Serwisujemy ekspresy różnych marek, w tym La Cimbali. Czas naprawy jest zależy w dużej mierze od tego, jakiej konkretnie usługi potrzebuje Twój sprzęt. Podobnie wygląda wycena naprawy, ale atrakcyjną opcją w naszym serwisie jest darmowa diagnoza. Specjalista najpierw oceni, które elementy wymagają czyszczenia lub naprawy i przedstawi kosztorys. Naprawa ekspresów to nasz chleb powszedni, więc zapewniamy najwyższą jakość i kompleksowe usługi.

    //ekspresowy-serwis.pl/wp-content/uploads/2021/11/barista-gd9bd90f34_1920.jpg
    5/5 - (1 vote)