Spieniacz do mleka

3.9/5 - (11 votes)

Wyróżniamy 2 typy spieniaczy :

Automatyczny

Spieniacz automatyczny cechuje się tym, że nie musimy kontrolować procesu spieniania, wystarczy włożyć rurkę spieniacza Cappuccinatore  do kartonu/pojemnika z mlekiem bądź włożyć specjalny pojemnik z wbudowanym spieniaczem do ekspresu i nacisnąć przycisk Cappuccino/ Latte .


Ręczny

Ręczny spieniacz cechuje się tym, że całą procedurą spieniania steruje od początku do końca człowiek. Spienianie ręczne polega na nalaniu odpowiedniej ilości mleka, wymierzonej przez użytkownika do szklanki/filiżanki i podstawienie pod dyszę spieniającą . Gdy mamy już naczynie z wlanym mlekiem pod zanurzoną dyszą pary , otwieramy pokrętłem zawór woda/para i zaczynamy napowietrzanie mleka.  W tym przypadku sterujemy sami ile i jak chcemy mieć spienione mleko.

3.9/5 - (11 votes)

Zobacz nasz BLOG

Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek